День захисника України

2016-10-13

Як пройшов День захисника України у нашій школі

Споконвіку 14 жовтня люди відзначали християнське і народне свято – Покрову Пресвятої Богородиці.
За легендою, у цей день військо давніх русів на чолі з Аскольдом взяло в облогу центр православ’я — Константинополь, намагаючись захопити місто. Мешканці столиці Візантії у гарячій молитві звернулись до Богородиці з проханням про порятунок. І Богородиця з’явилася перед людьми та покрила їх своєю покровою (омофором). Після цього вороги вже не могли побачити цих людей. Вражений Аскольд та його дружинники прийняли святе хрещення та стали християнами.
З 1999 року свято Покрови в Україні відзначається як День українського козацтва. Божа Матір Покрова вважалася покровителькою запорозьких козаків. Головним храмом на Січі був Покровський. Козаки, ідучи у похід, брали з собою образок Покрови як священний оберіг.
З 2014 року з указом Президента України цей день визнано як День захисника України згідно.

Вшановуючи традиції, 13 жовтня у нашій школі відбулося свято до Дня захисника України. Протягом дня лунали вітання та щирі побажання нашим хлопчакам, майбутнім захисникам Вітчизни Старшокласники підготували показовий виступ з хортингу, де продемонстрували свою фізичну силу, спритність, швидкість, винахідливість.

В рамках національно-патріотичного виховання в навчальному закладі було проведено флешмоб «Ми молодь України, її шалені діти», тематична виставка в бібліотеці «14 жовтня – День українського козацтва».

Класні керівники провели виховні години до Дня Захисника України. 13 жовтня учні 8-10 класів разом з вчителем історії Давиденко Л.М. здійснили екскурсію до місцевого краєзнавчого музею, де мали змогу ознайомитися з експозицією «Гартовані в АТО».

Ми дуже вдячні тим, хто, ризикуючи власним життям, захищає нашу Україну, береже добробут в українських оселях та бореться за мир на рідній землі. Ми дякуємо солдатам України, які зараз перебувають у зоні АТО. Нехай ваші сила і мужність завжди опираються на любов та підтримку рідних і близьких людей. Міцного здоров’я, успіхів і надійного тилу! Нехай вам завжди буде кого захищати, але не буде від кого! А найголовніше – швидше повертайтеся живими і здоровими, бо вдома вас люблять і чекають!
З Днем захисника України!!!

/Files/images/флешмоб.JPG/Files/images/Флешмоб1.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 157

Коментарi